Budapesta, surprinzătoarea capitală!

Întotdeauna mi-a plăcut Budapesta. Din 2010 vizitez oraşul în fiecare an şi în felul acesta am reuşit să văd schimbările care s-au petrecut de-a lungul acestei scurte perioade. În 2015 am găsit Budapesta spectaculoasă. Inclusiv de la ultima vizită s-au schimbat foarte multe. Se lucrează mult şi serios şi asta se vede la tot pasul.

Un weekend la Budapesta

Dacă alegi capitala Ungariei ca destinaţie pentru sfârşitul de săptămână nu o să regreţi niciun moment deoarece oraşul este minunat, serviciile sunt de bună calitate iar mâncarea este delicioasă. Revin cu plăcere la Budapesta de câte ori am ocazia. E un oraş care pe mine m-a cucerit la prima vizită şi reuşeşte să facă asta în continuare. 

budapesta_ivblog

Cum ai putea sa iti petreci prima zi

Poti începe vizitarea oraşului cu Castelul Buda (Budai Var). Se poate urca pe jos, pe o alee umbroasă sau cu funicularul care se află la capătul minunatului Pod cu Lanţuri (Chain Bridge). Castelul, denumit în trecut şi Palatul Regal găzduieşte în prezent Muzeul Istoric, Galeria şi Biblioteca Naţională şi este situat în Districtul Castelului, alături de Biserica Matias şi Bastionul Pescarilor.

Este cea mai frumoasă parte a Budapestei, cu parfum şi poveste, acum cu cafenele cochete cu vedere la Dunăre şi Pesta. Imaginea reprezentativă este cea a clădirii Parlamentului, impunătoare prin mărime şi frumuseţe.

bastionul pescarilor budapesta

Coborând din partea veche a oraşului spre Pesta poţi să vizitezi Parlamentul, iar apoi răsfăţaţi-vă simţurile servind masa la unul dintre restaurantele de pe Zrinyi Utca, strada care duce spre Biserica Sfântul Ştefan .

Merită sa încerci papricaşul la restaurantul Porta sau raţa cu varză roşie de la restaurantul Aurum, ambele situate pe Zrinyi Utca. Nonloso este de asemenea o alegere excelentă. 

Păstreaza-te pentru un desert delicios chiar după colţul străzii, la Gelarto Rosa! Întotdeauna se aşteaptă la rând deoarece lumea adoră îngheţata de aici. Şi nu e doar gustul ci şi aspectul ei!

Gelarto Rosa BudapestContinua vizita spre Vaci Utca, strada cu magazine şi localuri renumite cum sunt HardRock Cafe sau Buddha Bar. Aproape că nu am recunoscut strada, atât de mult s-a lucrat şi aici!  
Pentru a încheia seara într-un mod plăcut şi chiar romantic, o plimbare cu vaporul este alegerea perfectă, în acorduri de muzică ungurească, iar Clădirea Parlamentului este foarte frumos luminată noaptea şi merită a fi văzută de pe Dunăre. 

Daca mai ai o zi la dispozitie


A doua zi îndreapta-te spre Piaţa Eroilor situată la capătul bulevardului Andrassy. Impresionantul Monument al Mileniului este alcătuit din două coloane semicirculare pe care se află statui ale principalilor suverani din istoria maghiară. Muzeul de Arte Frumoase, alcătuit din șase secțiuni: egipteană, antică, galeria de sculptură veche, galeria de pictură veche, colecția modernă și colecția grafică şi Galeria de Artă se află de o parte şi de alta a monumentului. Mi se pare unul dintre cele mai frumoase scuaruri din lume, mai ales noaptea.

Heroes Square Budapest

Piaţa Eroilor se află chiar la intrarea în parc. Tot aici sunt şi Băile Termale Szechenyi, una dintre cele mai mari atracţii din Budapesta. 
Bulevardul Andrassy este fermecător, cu cladirile sale frumoase, restaurantele, magazinele, Opera Maghiară de Stat care este o capodoperă sau Librăria Alexandra cu cafeneua de la etaj.


Pentru o amintire de neuitat, serveşte desertul la New York Cafe de la hotelul Boscolo.

New York Cafe, Boscolo Hotel, Budapest

 

Photo By: Ioana Vesa

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.