Sorrento, oraşul care te recheamă

Atunci când iei în considerare o vacanţă în Italia, îţi vin în minte cu siguranţă celebrele nume pe care toată lumea le rosteşte. Nu o să le enumăr pentru ca le ştii deja. În schimb, o să-ţi povestesc despre alt loc minunat pe care l-am descoperit într-una din excursiile mele în ţara cizmuliţă.

Sorrento este unul dintre acele locuri la care te gândeşti cu drag multă vreme după ce le-ai vizitat. De ce? Pentru că aici găseşti liniştea într-un cadru cât se poate de fermecător. Scăldate de soare, marea Tireniană, împreună cu liniile fine ale coastei şi Golful Napoli, îţi dau senzaţia că ai ajuns într-un loc ireal.

sorrento_italy_ivblog

Here, where the sea shines and where the wind howls

On the old terrace, in front of the Gulf of Sorrento

sorento_italy_ivblogCăutat pentru frumuseţea sa, Sorrento nu îi dezamăgeşte pe cei care au ales să îl viziteze. Venind dinspre Napoli, pe strada statale SS 145, ai parte de privelişti minunate care îţi taie răsuflarea.

Villa Nicolini in Sant'Agnello Vedere către Villa Nicolini din Sant’Agnello

Sorrento, Italy

Sorrento

Piazza Tasso este locul în care îţi poţi petrece timpul într-un mod plăcut şi relaxant, dacă alegi să priveşti spectacolul străzii de la terasa unui restaurant. Am avut norocul să mă bucur de un astfel de spectacol atunci cand mă aflam în această piazzetă. Pasionaţii Harley Davidson şi-au dat întâlnire aici , etalându-şi frumuseţile.

Herley Davidson in Sorrento

Harley Davidson in Sorrento

Şi Dali era în oraş. Nu puteam să nimeresc mai bine.

Dali in Sorrento

Din Piazza Tasso, se vede străduţa care te duce la port.

Sorrento

Sorrento

Cazarea…mai mult decât ne-am fi aşteptat. Căutam pe internet un hotel şi Aminta mi-a făcut cu ochiul. Însă, când am ajuns la hotel, nu am încetat să ne minunam de locaţie şi priveliştea pe care o oferea. Doar cuvinte de laudă am despre Aminta.

Hotel Aminta Sorrento

Hotel Aminta Sorrento

Cum ajungi aici

Dacă alegi să călătoreşti cu avionul, cea mai bună opţiune este să zbori la Napoli, iar de aici, chiar din faţa aeroportului, mergi mai departe cu autobuzul sau cu taxi spre Sorrento.

Tot din Napoli, de la gara centrală, Stazione Napoli Centrale din Piazza Garibaldi, poţi să iei trenul pentru a ajunge aici.

Cu maşina, închiriată, cum a fost şi în cazul nostru, ai parte de un adevărat spectacol natural, de la Napoli până la Sorrento.

Toate drumurile duc la…Sorrento, de data aceasta. Aşadar, vă doresc să petreceţi un timp minunat aici, la fel cum am făcut-o şi noi, încheind  scurta perioadă petrecută aici cu promisiunea de a ne reîntoarce.

Photo By: Ioana Vesa

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.